Jimmy Frey - Samen Leven -

Jimmy frey  ,samen leven kan je vinden op vlaamseradio.be
Twee jaar na zijn geboorte verhuisde zijn familie naar Heist-aan-Zee. Voor de kleine Ivan telde alleen maar zingen en voetballen. Rond zijn tiende merkte de muziekleraar van de gemeentelijke school het uitzonderlijk stemgeluid van de jongen op. Na een breuk van zijn ouders kwam Jimmy terecht in Brussel. Hij verliet school op zijn vijftiende en had verscheidene baantjes van bakkersgast, slager, loopjongen, verkoper tot fabrieksarbeider. Rond die tijd ging hij ook regelmatig deelnemen aan zangwedstrijden en kwam zo terecht in de Folies Bergère te Brussel, een revue met als hoofdvedette Bobbejaan Schoepen (overigens muziek- en tekstschrijver van Freys hit "Ik geloof"). Maar Frey wilde platenartiest worden en optreden met zijn eigen band, zoals zijn grote voorbeelden Elvis Presley en Johnny Hallyday.
Zijn carrière begon veelbelovend als beat- en yéyézanger in de sixties. Hij werd door zijn management richting Frankrijk gestuurd met Soufflé, een cover in het Frans van Breathless. Toen de doorbraak daar niet tot stand kwam, richtte hij zich op Vlaanderen en sloeg hij een heel nieuwe weg in.
Zijn grootste hit is "Zo mooi, zo blond en zo alleen", waarop hij wordt begeleid door de J.J. Band (zie Jess & James). Zijn op één na beroemdste hit is "Rozen voor Sandra", een cover van "Roses to Reno", geschreven door Billy Sikes en Wayne Walker.[1] Twee dagen na zijn vijftigste verjaardag wordt bij Jimmy kanker vastgesteld. Hij staat erop dat dit bekendgemaakt wordt om zo het taboe rond kanker te doorbreken. DeVTM actie " Levenslijn" waarvan Jimmy Frey het boegbeeld werd, haalt het bedrag van 4.462.083,45 euro op ter bestrijding van kanker.

Danny Fabry - ca c'est la vie -

Danny Fabry draaien we veel op vlaamseradio.be
was oorspronkelijk een sologitarist bij groepen als The Young Devils, The Beatnicks en The Spotlights. Hij begon een solocarrière en tekende na enkele singles uitgebracht bij EMI een contract bij de dan nieuwe platenmaatschappij BASF.Zijn eerste productie in 1971 'Kom aan de telefoon Angelina' werd een nationale hit. Zijn carrière kreeg een nieuwe wending toen hij begin jaren tachtig belandde bij Limbo Records. Hij zong er vooral Engelstalige liedjes, zoals Please be careful with my heartJust a little smileI remember you, en It's a sin to miss a kiss from you. Deze behaalden de BRT top 30. Vanaf 1985 bracht Fabry weer Nederlandstalige platen uit. De singles Bij jou voel ik me nooit alleenÇa c'est la vie en Blijf je bij mij werden goud.
Twee jaar later scoorde hij nog eens goud met het liedje De telefoon huilt mee samen gebracht met het kinderstemmetje Silvy Melodie (huidiFabry ge artiestennaam Sylver) een productie van de zanger van The Pebbles Fred Bekky.
 

John Terra - Diana -

John Terra met Diana staat in onze playlist luister mee naar vlaamseradio.be
John Terra, pseudoniem van Johnny Henri Terwingen (Mechelen-aan-de-Maas, 21 juni 1951), is een Vlaamse charmezanger. Hij scoorde verscheidene hits en werkte daarna achter de schermen als succesvol producer van allerlei bekende Belgische artiesten.
Zijn eerste muzikale stappen zette hij bij The Ramblers, het orkest van zijn oom. Daar werd hij opgemerkt door Robert Bylois. De artiestennaam Terra komt van de samentrekking van de namen van zijn ouders (Terwingen en Ramaekers). John waagde het eerst zijn kans met een Franstalig repertoire met liedjes zoals Adieu en Fille de mes rêves. Daarna kreeg hij de kans om het Nederlandstalige repertoire te proberen waardoor hij bekend werd in Vlaanderen.